Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

W wielkim finale Industria Kielce zagra z Orlenem Wisłą Płock

W wielkim finale Industria Kielce zagra z Orlenem Wisłą Płock

Bracia kurkowi rywalizowali o Ryngraf św. Sebastiana i Puchar Pamięci J.Piotrowskiego

Bracia kurkowi rywalizowali o Ryngraf św. Sebastiana i Puchar Pamięci J.Piotrowskiego

Polecamy

Paulina Cierpiałowska z medalem mistrzostw Polski młodzieżowców

Paulina Cierpiałowska z medalem mistrzostw Polski młodzieżowców

Przygotowania do przebudowy węzła S52 w Jasienicy na ukończeniu. Wkrótce ruszą prace

Przygotowania do przebudowy węzła S52 w Jasienicy na ukończeniu. Wkrótce ruszą prace

Porażka Zamczyska Mrukowa w Besku

Porażka Zamczyska Mrukowa w Besku