Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Polak wyceniony na ponad 100 mln. A Lewandowski? Gorzej od rezerwowego bramkarza!

NOWE
Polak wyceniony na ponad 100 mln. A Lewandowski? Gorzej od rezerwowego bramkarza!

Wsparcie dla 54 jednostek OSP w Małopolsce na zakup samochodów ratowniczo-gaśniczych

Wsparcie dla 54 jednostek OSP w Małopolsce na zakup samochodów ratowniczo-gaśniczych

Polecamy

WOŚP 2024. Znane są już ostateczne wyniki zbiórki

WOŚP 2024. Znane są już ostateczne wyniki zbiórki

Nie żyje Zygmunt Trylański, fotograf, związany z Karkonoszami, laureat wielu nagród

Nie żyje Zygmunt Trylański, fotograf, związany z Karkonoszami, laureat wielu nagród

Region. Nie żyje Tadeusz Władyko - dziennikarz, działacz sportowy i spiker żużlowy

Region. Nie żyje Tadeusz Władyko - dziennikarz, działacz sportowy i spiker żużlowy